top of page
Search
  • Writer's pictureYağız Canalp

Amerika'da Şirket Kurmak.

İlk adım olarak Fuarlara katılarak Amerika’da fuar standı kurabilir, bu sayede firmanızın ve markanızın bilinirliğini arttırabilirsiniz.


Bunu uzun vadede kara dönüştürebilmek ve Amerika’da ticari kazanç elde edebilmek Amerika’da faaliyet gösteriyor olmanız Amerika’nın vergi sistemine tabii olmanız gerekmektedir Bunun için Amerika’da bir şirketle ortaklığa gitme yolunu seçebilirsiniz. Bir diğer yöntem olarak Amerika’da tamamen kendinize ait bir şirket kurabilirsiniz ve bu durum tahmin ettiğiniz kadar meşakkatli ve zor süreç bir değildir. Amerikan vatandaşı olmaya, Amerika’da ikamet ediyor olmaya veya yeşil kart sahibi olmaya gerek duymadan Amerika’da bir şirket kurabilirsiniz. Planet Exhibitions ekibi olarak bu konuda size yardım etmeye hazırız.


Ülkemizde limitet şirket olarak adlandırılan tüzel kişiliğin bir benzeri olan LLC tipi şirket başlangıç için ideal bir seçim olabilir.


Başlarken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta doğru eyaleti seçmektir. Amerika’da her eyaletin kanunları ve şirketler için uygulamakta oldukları prosedürleri birbirinden farklıdır. Bu noktada Wyoming eyaleti;

- Amerikan vatandaşı olamayan kişilere tanınan avantajlar,

- Resmi giderler için talep ücretlerin daha düşük olması. (Diğer eyaletlere nazaran 4-5 kat daha düşük),

- Gizlilik konusunda tanınan imtiyazlar,

- Düşük vergi oranları,

gibi avantajlarından dolayı yurtdışından gelen birçok yatırımcı tarafından talep görmektedir. Amerika sınırları içerisinde ikamet etmenize gerek yoktur. Amerika’da bulunmadan da şirketinizin faaliyetlerini Dünya’nın istediğiniz noktasından sürdürebilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey lisanslı bir muhasebeci olacaktır (Sizin adınıza evraklarınızın takibini yapabilecek Yıllık 100-150 USD 2020).

Unutmamanız gereken bir diğer nokta ise şirketiniz kurulu olduğu eyalet sınırlarının dışında olan başka bir eyalette faaliyet göstermek istiyorsanız Foreign Corporation sertifikasyonu almanız gerekir.

Daha detaylı bilgi almak için hello@planetexhibitions.com adresinde bizimle iletişime geçebilirsiniz.


6 views0 comments
bottom of page