top of page
Search
  • Writer's pictureDoğa Suna

Amerika Fuarlarında Elektrik, Su, Truss ve asma noktası siparişleri nasıl verilir?

Updated: Apr 19, 2020

Amerika’da fuarlara katılırken, Amerika fuar standınız ihtiyaçlarını belirlemek ve tasarımı bu ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde hayata geçirmek şirketiniz için önemli konuların başında geliyor. Yurtdışında gerçekleşen birçok fuarda olduğu gibi Amerika’da da kiralık standınızın temel ihtiyaçlarını (elektrik, su, asma noktaları, truss (tavan iskelesi)) 3. Parti şirketlerden satın almanız gerekiyor. Güncel olarak Amerika fuar standı konusunda, organizatörlerin yetkilendirdiği iki firma bulunuyor. Bu firmalar Freeman ve Ges.


Fuar katılımcılarının katıldıkları fuardaki üstlenici firmayı öğrenerek, o firmanın online portalı üzerinde hesap oluşturmaları ve oturum açarak ilgili siparişleri vermeleri gerekmektedir. Bu siparişleri fuar alanında kurulum esnasında (On-site) verebilirsiniz. Fakat bu durumda 2-3 kat fazla ücret talep edilir.


Planet Exhibitions 20 yılı aşkın tecrübesiyle bu konularda sizlere danışmanlık hizmeti vererek yardımcı olmaktadır.


Elektrik (Electrical Order): Amerika Fuar standı ihtiyaçlarınız arasında en önemli olanı elektrik ihtiyacınız. Kiralık standınız fark edilmesini sağlamak, ağırlayacağınız misafirlere soğuk-sıcak ikram yapabilmek ve ürünlerinizi tanıtmak gibi birçok nedenden dolayı elektrik kullanmanız gerekebilir. Bu konuda birkaç önemli hatırlatma yapacak olursak,


Amerika’da;


+Elektrik voltajı, Türkiye ve Avrupa’da olduğu gibi 220-240V değil, 110-120V arasında.

+Elektrik bağlantısı olarak soket bağlantı noktaları kullanmanız gerekiyor.

Bu kriterleri göz önünde bulundurarak, ihtiyacınız olan toplam amper miktarını hesaplayıp, istenilen noktadan elektrik alınacak şekilde elektrik siparişi verilmesi gerekiyor.

Su (Water Supply): Fuar standınızın tasarımında mutfak kullanıyorsanız veya sergilemek istediğiniz ürünler suya ihtiyaç duyuyorsa, su kullanılacak nokta/noktaları belirleyip su girişini ve su gider noktalarını kesin bir şekilde belirleyerek siparişi bu şekilde vermek gerekiyor.

Asma Noktaları (Suspension Points): Basit bir şekilde açıklayacak olursak, fuar alanının tavanda yeri önceden belirlenmiş halkalar/kancalardır. Bu noktalardan sarkıtılan çelik halatlara asacağınız çeşitli objeler (hanging objects) yardımıyla kiralık standınızın, dikkat çekmesini sağlayabilir, marka logolarınızı daha görünür kılabilir (lightbox) ve ürünleriniz sergileyebilirsiniz. Asılacak olan objenin boyutu, ağırlığı ve yapıldığı malzemenin türü maliyet konusunda belirleyici olacaktır.


Tavan İskelesi (Trussing): Asma noktalarının konumları sabit yani değiştirilemezdir. Fuar standınızı tasarlarken daha fazla aydınlatmaya ihtiyacınız varsa, birden fazla asılacak obje kullanmak istiyorsanız veya büyük bir objeyi asmak ve standınızın üzerinde belirli bir noktada konumlandırmak istiyorsanız asma noktaları tasarım opsiyonlarınızı kısıtlayabilir. Bu durumda truss kullanarak opsiyonlarınızı çoğaltabilirsiniz. Truss iskelesi asma noktalarına asılarak kullanılır. Truss üzerine asılacak olan toplam ağırlık miktarına bağlı olarak daha asma noktasına ihtiyaç duyacağınız gibi maliyet de artacaktır.




22 views0 comments
bottom of page